ARI EKMEĞİ
ARI EKMEĞİ
Petek gözlerinde depolanan arı polenleri bal arılarının
enzimleriyle beraber saklanır. Daha sonra bu ürün arıcılık malzemelerinden arı
ekmeği aparatı ile petek gözlerinden alınarak kurutulur ve paketlenir. Arı
ekmeği aparatı oldukça basit bir çalıma sistemine sahip olup kaleme benzeyen
bir dış görünüşü vardır. Kalem gibi bastırılan uç petek gözünden arı ekmeğini
alınıp aparatın içine girmesini sağlar daha sonra uç kısmına tekrar
bastırılarak arı ekmeği çıkartılır. Bu ürüne arı ekmeği denir. Oldukça yüksek
besin değerine sahiptir.
Bu değişiklikler şunlardır:
Çiçekten alınan polen yani çiçek tozu bal arılarının
salgıladığı enzimlerle çimlenmeden petek gözüne depo edilir. Sakkaroz olarak
bilinen çoklu şeker tekli şekere dönüştürülür. Polene takviye edilen enzimlerle
k vitamini değeri yükseltilir. Aynı zamanda saklama zamanı da artar.
Besin değeri çok
yüksek olan arı ekmeği son yıllarda farklı hastalıklara iyi geldiği, etkili bir
ürün olması sebebiyle dikkatleri üzerine çeken aranılan bir besindir.
Apiterapi yani arı ve arı ürünleri ile tedavi olarak
toplanan arı ekmekleri, arıcılarımıza yüksek gelir getiren ürünlerdendir. Arı
ekmeği yöntemine göre hasat edilir ve saklanır ise polen azlığında arı
kolonilerinin beslenmesinde kullanılabilir ve arıların yaşamı garanti altına
alınmış olur.
Bir kovan arı kolonisi güçlü ve sağlıklı ise bir yılda on
beş ila yirmi kilogram arasında arı ekmeği tüketir.
Yorumlar
Yorum Gönder